Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance

Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
Ајде да започнеме со некои брзи и лесни чекори за да регистрирате сметка на Binance на апликацијата Binance или веб-страницата на Binance. Потоа пополнете ја потврдата на идентитетот на вашата сметка на Binance за да ги отклучите ограничувањата за депозит и повлекување на фиат. Овој процес обично трае неколку минути за да се заврши.


Како да се регистрирате на Binance


Регистрирајте се на Binance со телефонски број или е-пошта

1. Отворете ја веб-локацијата на Binance Broker и кликнете на „ Регистрирај се“ во горниот десен агол на страницата и ќе се појави формуларот за регистрација.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
2. Изберете метод за регистрација. Кликнете на „Регистрирај се со телефон или е-пошта“.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
3. Изберете [Email] или [Phone Number] и внесете ја вашата e-mail адреса/телефонски број. Потоа, креирајте сигурна лозинка за вашата сметка.

Забелешка:
 • Вашата лозинка мора да содржи најмалку 8 знаци , вклучувајќи еден број и една голема буква.
 • Ако пријател ве упатил да се регистрирате на Binance, погрижете се да го пополните нивниот ID за упатување (опционално).

Прочитајте ги и согласете се со Условите за користење и Политиката за приватност на Binance, а потоа кликнете [Create Personal Account].
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
4. Ќе добиете 6-цифрен код за потврда во вашата е-пошта или телефон. Внесете го кодот во рок од 30 минути и кликнете [Поднеси] .
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
5. Честитки, успешно се регистриравте на Binance.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance

Регистрирајте се на Binance со Google

Понатаму, можете да регистрирате сметка на Binance преку Google. Ако сакате да го направите тоа, следете ги овие чекори:

1. Прво, ќе треба да отидете на почетната страница на Binance и да кликнете [ Регистрирај се ].
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
2. Кликнете на копчето [ Google ].
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
3. Ќе се отвори прозорец за најавување, каде што ќе треба да ја внесете вашата адреса за е-пошта или Телефон и да кликнете на „ Следно “.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
4. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „ Следно “.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
5. Прочитајте и согласете се со Условите за користење и Политиката за приватност на Binance, а потоа кликнете [ Потврди ].
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
6. Честитки! Успешно креиравте сметка на Binance.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance

Регистрирајте се на Binance со Apple

1. Алтернативно, посетете го Binance и кликнете [ Регистрирај се ], можете да се регистрирате користејќи Single Sign-On со вашата сметка на Apple.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
2. Изберете [ Apple ], ќе се појави скокачки прозорец.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
3. Внесете го вашиот Apple ID и лозинка за да се најавите на Binance.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
Кликнете на „Продолжи“.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
4. Откако ќе се најавите, ќе бидете пренасочени на веб-страницата на Binance. Ако пријател ве упатил да се регистрирате на Binance, погрижете се да го пополните нивниот ID за упатување (опционално).

Прочитајте и согласете се со Условите за користење и Политиката за приватност на Binance, а потоа кликнете [ Потврди ].
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
5. Честитки! вашата сметка е успешно креирана.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance

Регистрирајте се на апликацијата Binance

Треба да ја инсталирате апликацијата Binance за да креирате сметка за тргување на Google Play Store или App Store . Почекајте да заврши процесот на инсталација.

Потоа, можете лесно да се регистрирате за сметка на Binance со вашата адреса на е-пошта, телефонски број или вашата сметка на Apple/Google на апликацијата Binance со неколку допири.

1. Отворете ја апликацијата Binance и допрете го копчето [ Регистрирај се ].
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
2. Изберете метод за регистрација.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
Регистрирајте се со вашата е-пошта/телефонски број:

Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
3. Изберете [ Email ] или [ Phone Number ] и внесете ја вашата e-mail адреса/телефонски број. Потоа, креирајте сигурна лозинка за вашата сметка.

Забелешка :
 • Вашата лозинка мора да содржи најмалку 8 знаци, вклучувајќи еден број и една голема буква.
 • Ако пријател ве упатил да се регистрирате на Binance, погрижете се да го пополните нивниот ID за упатување (опционално).

Прочитајте и согласете се со Условите за користење и Политиката за приватност на Binance, а потоа допрете [ Креирај сметка ].
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
4. Ќе добиете 6-цифрен код за потврда во вашата е-пошта или телефон. Внесете го кодот во рок од 30 минути и допрете [ Испрати ].
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
5. Честитки! Успешно креиравте сметка на Binance.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance

Регистрирајте се со вашата сметка на Apple/Google:

3. Изберете [ Google ] или [ Apple ]. Ќе ви биде побарано да се најавите на Binance користејќи ја вашата сметка на Google или Apple. Допрете [ Продолжи ].
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
4. Ако пријател ве упатил да се регистрирате на Binance, погрижете се да го пополните нивниот ID за упатување (опционално).

Прочитајте и согласете се со Условите за користење и Политиката за приватност на Binance, а потоа допрете [ Потврди ].
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
5. Тоа е тоа, штотуку ја регистриравте вашата сметка на Binance.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
Забелешка :
 • За да ја заштитите вашата сметка, топло препорачуваме да овозможите најмалку 1 двофакторна автентикација (2FA).
 • Ве молиме имајте предвид дека мора да ја завршите верификацијата на идентитетот пред да користите P2P тргување.

 

 

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

 

Зошто не можам да примам е-пошта од Binance

Ако не примате е-пораки испратени од Binance, следете ги упатствата подолу за да ги проверите поставките на вашата е-пошта:

1. Дали сте најавени на адресата за е-пошта регистрирана на вашата сметка на Binance? Понекогаш може да бидете одјавени од вашата е-пошта на вашите уреди и затоа не можете да ги видите е-пораките на Binance. Ве молиме најавете се и освежете се.

2. Дали сте ја провериле папката за спам на вашата е-пошта? Ако откриете дека вашиот давател на услуги за е-пошта ги турка е-поштата на Binance во вашата папка за спам, можете да ги означите како „безбедни“ со ставање на белата листа на е-пошта на Binance. За да го поставите, можете да се повикате на Како да ставите листа на е-пошта на Binance во бела листа.

Адреси на белата листа:
 • do-not-reply@binance.com
 • donotreply@directmail.binance.com
 • do-not-reply@post.binance.com
 • do-not-reply@ses.binance.com
 • do_not_reply@mailer.binance.com
 • do_not_reply@mailer1.binance.com
 • do_not_reply@mailer2.binance.com
 • do_not_reply@mailer3.binance.com
 • do_not_reply@mailer4.binance.com
 • do_not_reply@mailer5.binance.com
 • do_not_reply@mailer6.binance.com
 • notifications@post.binance.com
 • do-not-reply@notice.binance.com
 • do_not_reply@mgmailer.binance.com
 • do-not-reply@directmail2.binance.com
3. Дали вашиот клиент за е-пошта или давател на услуги работи нормално? Можете да ги проверите поставките на серверот за е-пошта за да потврдите дека нема безбедносен конфликт предизвикан од вашиот заштитен ѕид или антивирусен софтвер.

4. Дали вашето сандаче за е-пошта е полно? Ако сте го достигнале лимитот, нема да можете да испраќате или примате е-пораки. Можете да избришете некои од старите е-пораки за да ослободите простор за повеќе е-пораки.

5. Ако е можно, регистрирајте се од вообичаени домени за е-пошта, како што се Gmail, Outlook итн.

Зошто не можам да добијам СМС кодови за верификација

Binance постојано ја подобрува нашата покриеност со СМС автентикација за да го подобри корисничкото искуство. Сепак, има некои земји и области кои моментално не се поддржани.

Ако не можете да овозможите автентикација на SMS, ве молиме погледнете ја нашата глобална листа на покриеност со СМС за да проверите дали вашата област е покриена. Ако вашата област не е опфатена на списокот, наместо тоа, користете ја автентикацијата на Google како примарна двофакторна автентикација.
Може да се повикате на следниов водич: Како да се овозможи проверка на Google (2FA) .

Ако сте овозможиле автентикација на СМС или моментално живеете во земја или област што е во нашата глобална листа на покриеност со СМС, но сè уште не можете да примате СМС кодови, преземете ги следниве чекори:
 • Погрижете се вашиот мобилен телефон да има добар мрежен сигнал.
 • Оневозможете ги вашите антивирусни и/или заштитниот ѕид и/или апликациите за блокирање повици на вашиот мобилен телефон што потенцијално може да го блокираат нашиот број на СМС кодови.
 • Рестартирајте го вашиот мобилен телефон.
 • Наместо тоа, обидете се со гласовна потврда.
 • Ресетирајте ја автентикацијата на SMS, ве молиме погледнете овде.

 


Како да го откупите бонус ваучер за фјучерси/ваучер во готовина

1. Кликнете на иконата за вашата сметка и изберете [Центар за награди] од паѓачкото мени или во контролната табла откако ќе се најавите на вашата сметка. Алтернативно, можете директно да ја посетите https://www.binance.com/en/my/coupon или да пристапите до Центарот за награди преку менито Сметка или Повеќе на вашата апликација Binance.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
2. Откако ќе го добиете бонусниот ваучер за фјучерси или ваучерот за готовина, ќе можете да ја видите неговата номинална вредност, датумот на истекување и применетите производи во Центарот за награди.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
3. Ако сè уште не сте отвориле соодветна сметка, скокачки прозорец ќе ве води да ја отворите кога ќе кликнете на копчето за откуп. Ако веќе имате соодветна сметка, ќе се појави скокачки прозорец за да го потврдите процесот на откуп на ваучерот. Откако успешно ќе го откупите, можете да скокнете на вашата соодветна сметка за да го проверите салдото додека кликнете на копчето за потврда.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
4. Сега успешно го откупивте ваучерот. Наградата директно ќе се кредитира на вашиот соодветен паричник.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance

 

 

Како да ја потврдите сметката во Binance


Како да се заврши верификацијата на идентитетот

 

Каде можам да ја потврдам мојата сметка?

Можете да пристапите до потврдата на идентитетот од [ Кориснички центар ]-[ Идентификација ] или да пристапите директно од тука . Можете да го проверите вашето тековно ниво на потврда на страницата, која го одредува лимитот за тргување на вашата сметка на Binance. За да го зголемите лимитот, пополнете го соодветното ниво за потврда на идентитетот.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance

 


Како да се заврши верификацијата на идентитетот? Чекор-по-чекор водич

1. Најавете се на вашата сметка на Binance и кликнете [ Центар за корисници ] - [ Идентификација ].

За нови корисници, можете директно да кликнете [Get Verified] на почетната страница.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
2. Овде можете да ги видите [Verified], [Verified Plus] и [Enterprise Verification] и нивните соодветни ограничувања за депозит и повлекување. Границите варираат за различни земји. Можете да ја промените вашата земја со кликнување на копчето веднаш до [Резиденцијална земја/регион].
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
3. После тоа, кликнете [Start Now] за да ја потврдите вашата сметка.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
4. Изберете ја вашата земја на живеење. Ве молиме проверете дали вашата земја на живеење е усогласена со вашите документи за лична карта.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
Потоа ќе го видите списокот со барања за верификација за вашата специфична земја/регион. Кликнете на [ Продолжи ].
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
5. Внесете ги вашите лични податоци и кликнете [ Продолжи ].

Ве молиме проверете дали сите внесени информации се во согласност со вашите лични документи. Нема да можете да го промените откако ќе се потврди.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
6. Следно, ќе треба да прикачите слики од вашите лични документи. Изберете го типот на лична карта и земјата во која се издадени вашите документи. Повеќето корисници можат да изберат да потврдат со пасош, лична карта или возачка дозвола. Ве молиме погледнете ги соодветните опции понудени за вашата земја.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
7. Следете ги упатствата за прикачување фотографии од вашиот документ. Вашите фотографии треба јасно да го прикажуваат целосниот документ за лична карта.

На пример, ако користите лична карта, треба да фотографирате предната и задната страна на вашата лична карта.

Забелешка: овозможете пристап до камерата на вашиот уред или не можеме да го потврдиме вашиот идентитет.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
Следете ги упатствата и ставете го документот за лична идентификација пред камерата. Кликнете на [ Фотографирајте ] за да ги снимите предната и задната страна на документот за лична идентификација. Ве молиме проверете дали сите детали се јасно видливи. Кликнете [ Продолжи ] за да продолжите.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance

8. По поставувањето на фотографиите од документот, системот ќе побара селфи. Кликнете на [ Upload File ] за да поставите постоечка фотографија од вашиот компјутер.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
9. После тоа, системот ќе побара од вас да ја завршите проверката на лицето. Кликнете на [Продолжи] за да ја завршите проверката на лицето на вашиот компјутер.Ве молиме не носете капи, очила или не користете филтри и проверете дали осветлувањето е доволно.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
Алтернативно, можете да го преместите глувчето на QR-кодот на долниот десен агол за да ја завршите потврдата на апликацијата Binance наместо тоа. Скенирајте го QR-кодот преку вашата апликација за да го завршите процесот на потврда на лицето.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
10. По завршувањето на процесот, ве молиме почекајте трпеливо. Binance ќе ги прегледа вашите податоци навремено. Откако вашата апликација ќе биде потврдена, ќе ви испратиме известување преку е-пошта.

 • Не го освежувајте прелистувачот за време на процесот.
 • Може да се обидете да го завршите процесот на потврда на идентитет до 10 пати на ден. Ако вашата апликација е одбиена 10 пати во рок од 24 часа, почекајте 24 часа за да се обидете повторно.

 


Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

 

Зошто треба да дадам дополнителни информации за сертификатот?

Во ретки случаи, ако вашето селфи не се совпаѓа со документите за лична карта што сте ги дале, ќе треба да обезбедите дополнителни документи и да чекате за рачна потврда. Имајте предвид дека рачната проверка може да потрае и до неколку дена. Binance усвојува сеопфатна услуга за проверка на идентитетот за да ги обезбеди средствата на сите корисници, затоа погрижете се материјалите што ги давате да ги исполнуваат барањата кога ги пополнувате информациите.

 


Потврда на идентитет за купување крипто со кредитна/дебитна картичка

Со цел да се обезбеди стабилен и усогласен фиат портал, од корисниците кои купуваат крипто со кредитни дебитни картички се бара да ја завршат потврдата на идентитетот. Корисниците кои веќе ја завршиле верификацијата на идентитетот за сметката на Binance ќе можат да продолжат да купуваат крипто без да се бараат дополнителни информации. Корисниците од кои се бара да дадат дополнителни информации ќе бидат известени следниот пат кога ќе се обидат да купат крипто со кредитна или дебитна картичка.

Секое завршено ниво на потврда на идентитет ќе одобри зголемени лимити на трансакции како што е наведено подолу. Сите лимити на трансакцијата се фиксирани на вредноста на еврото (€) без оглед на користената фиат валута и затоа малку ќе се разликуваат во другите фиат валути според девизниот курс.

Основни информации

Оваа потврда бара име, адреса и датум на раѓање на корисникот.


Потврда на лице за идентитет

 • Лимит на трансакција: 5.000 €/ден.

Ова ниво на потврда ќе бара копија од важечка лична карта со фотографија и правење селфи за да се докаже идентитетот. За потврда на лице ќе биде потребен паметен телефон со инсталирана апликација Binance или компјутер/Mac со веб-камера.


Потврда на адресата

 • Лимит на трансакција: 50.000 €/ден.

За да го зголемите лимитот, ќе треба да ја завршите потврдата на идентитетот и потврдата на адресата (доказ за адресата).

Ако сакате да го зголемите вашиот дневен лимит за да биде поголем од 50.000 €/ден , ве молиме контактирајте со поддршката за корисници.

 


Зошто треба да ја завршам верификацијата [Verified Plus]?

Ако сакате да ги зголемите вашите ограничувања за купување и продавање крипто или да отклучите повеќе функции на сметката, треба да ја завршите потврдата [Verified Plus] . Следете ги чекорите подолу:

Внесете ја вашата адреса и кликнете [ Продолжи ].
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
Поставете го вашиот доказ за адреса. Тоа може да биде вашата банкарска сметка или сметка за комунални услуги. Кликнете [ Потврди ] за да поднесете.
Како да се регистрирате и потврдите сметката во Binance
Ќе бидете пренасочени назад на [Лична верификација] и статусот на потврдата ќе се прикаже како [Под преглед] . Ве молиме трпеливо почекајте да биде одобрено.

Thank you for rating.